Sayfalar

7 Ocak 2016 Perşembe

Ananaslı Cevizli Kek




Daha önce sizlerle Ananaslı ve muzlu bir kek paylaşmıştım. Bu kez ise Ananaslı, cevizli,tarçınlı ve zencefilli, hindistan cevizli harika bir kek paylaşmak istedim. Bu keke sütü farklı bir şekilde ekliyorum. Bu sayede hem güzel kabarıyor ve de dokusu son derece güzel bir kek oluyor. Bu tekniği ilk kez son zamanlarda severek takip ettiğim bulutagaci.blogspot.com da görmüştüm. Artık bu tekniği zaman zaman kullanıyorum.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım adet ananas
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi tozu


Yapılışı

Ananas küp şeklinde kesilir ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisinde 180 derecede 15 dakika ön pişirme yapılır ve soğutulur. (Tam olarak pişmesine gerek yok. )

1 su bardağı süte limon suyu eklenir ve bir kenarda 10 dakika bekletilir. Bu işlem sütün krema kıvamına gelmesini sağlıyor ve süt kesiliyor.

Yumurta ve toz şeker mikser yardımı ile rengi dönünceye kadar 4 -5 dakika çırpılır. Kesilen süt ve sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Üzerine un, kabartma tozu, vanilin, toz zencefil ve tarçın elenerek eklenir. Daha sonra bir spatula veya kaşık yardımı ile unun sıva malzemelere karışması sağlanır.

Hazırlanan kek hamuruna  hindistan cevizi tozu , ananas ve ceviz bir kısmı eklenir ve hafif karıştırılır.

Karışım 22 santimlik kelepçeli kek kalıbına konur ve üzerine kalan ananas ve ceviz serpilir.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35- 40 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder