Sayfalar

18 Ocak 2016 Pazartesi

Baharatlı Elmalı Bademli Kek





Dört baharat karışımı ile hazırlanan bu kek mis gibi kokuyor. Pişerken eve yayılan kokulara inanamayacaksınız. İçindeki rende elma ve badem ona nefis bir tat katıyor. Tarifi instagram da severek takip ettiğim Neomutfakta gördüm. Ama o sekiz baharat ile yaparken ben dört baharat ile keki hazırladım. Bir de o 20 cm lik kek kalıbı için ölçü vermiş benim kek kalıbın 24 cm olduğundan ölçüler biraz değişti :)

Malzemeler


  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2 orta boy elma
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş badem



Baharat karışımı ( 2-3 karanfil ve 1 adet kakule havanda dövülerek toz haline getirilir.Yarım çay kaşığı tarçın,yarım çay kaşığı toz zencefil ile karıştırarak baharat karışımı hazırlanır.)


Yapılışı

Tereyağı ve toz şeker mikser ile uzun süre rengi dönene kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve çırpmaya devam edilir. Elmalar rendelenir ve suyu sıkılarak yumurtalı karışıma eklenir.

Elenen un, kabartma tozu ve baharat karışımı eklenir ve bir spatula ile karıştırılır. Un eklendikten sonra mikserle çırpmayı bırakıp spatula ile karıştırmalısınız.

Bademlerin yarısı hamura eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış 24 cm lik kek kalıbına dökülür. Üzerine kalan badem serpilir.

 180 derecede 25-30 dakika pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder