Sayfalar

4 Ocak 2016 Pazartesi

Kestane Unlu Pankek




Pankek özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Ama genellikle çikolatalı fındık kreması ile tüketiliyor. Bir şekilde şekeri azaltmamız gerektiği için mümkün olursa şeker olmadan tarifler geliştirmeye çalışıyorum. Bu yüzden ben bugün rafine şeker yerine bal ve hurma ile tatlandırarak pankek yapmayı tercih ettim. Bu sayede gayet sağlıklı bir pankek oldu. Üstelik kestane unu ile yapıldığı için Gluten hassasiyeti olan,  Çölyak hastaları için de gayet uygun. Kestane ununun satış noktalarına http://www.naturelka.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

İçinde rafine şeker olmadığı için kontrollü yenmesi halinde diyabetliler içinde uygun bir reçete.

Malzemeler


  • 1 su bardağı kestane unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 hurma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Üzeri için labne ve bal

Yapılışı

Süt ve yumurta bir çatal yardımı ile çırpılır. Buna kestane unu,kabartma tozu, zeytinyağı ve ufak doğranmış hurma eklenir ve çırpmaya devam edilir.

10 dakika kadar bekletilir. Bir teflon tava ısıtılır. Bir kepçe karışım dökülür. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı pişirilir.

Üzerine labne sürülür ve  çok az bal dökülerek servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder