Sayfalar

15 Ocak 2016 Cuma

Zeytinyağlı Alabaş



Bu hafta pazardan aldığım alabaş ile dün bir salata yapmıştım. Bugün ise kalan 2 tane alabaş ile zeytinyağlı bir yemek yaptım. Mandalina suyu bence bu yemeğe çok yakıştı. Alabaşın ne kadar yararlı olduğunu dün paylaşmıştım. Bu yüzden zeytinyağlısını da yapmanızı öneririm.

Malzemeler


  • 2 adet alabaş
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet mandalina 
  • Tuz, zeytinyağı


Yapılışı

Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve ısınan zeytinyağı içinde kavrulur. Rengi dönmeye başladıktan sonra küçük doğranan havuç eklenir ve kısa bir süre daha kavrulur.

Ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan alabaş eklenir, Mandalina  suyu sıkılır ve eklenir.

1 çay bardağı kadar da su konur, tuzu eklenir ve orta ateşte 20 - 25 dakika kadar pişirilir.

Ilık veya soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder