Sayfalar

15 Ocak 2016 Cuma

Muzlu Çikolatalı Mus (Mouse)




Çikolata ve muzun uyumu ile bulut gibi hafif bir mus tarifi isteyenler için. Severek takip ettiğim bloger (gerçi oda bloger demek az gelir bence) ve yemek kitabı yazarı Cafe Fernandoya göre çikolatanın çeşitli lezzetler ile hafifletilmesi ile mus hazırlanıyor. Biraz emek isteyen bir tatlı. Ben hem yapımının çok zor  olduğunu düşünerek bu güne kadar hiç yapmamıştım. Ama aslında doğru yöntemle ve doğru anlatım ile gayet kolay yapılacak bir tatlı. Ve de kaşık kaşık çikolata yemenin en güzel yöntemi.

Malzemeler


  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 olgun muz
  • 1 tutam tuz


Yapılışı

Bitter çikolata parçalanır.Cam bir kasede benmari usulu ile eritilir. Tereyağı ve krema eklenir ve bu üç malzemenin birbiri ile karışması sağlanır ve bir kenarda bekletilir.

Yumurta sarısı ve toz şeker mikser yardımı ile çırpılır ve şekerin erimesi sağlanır.

Yumurta akı ve tuz mikser ile çok uzun süre çırpılır ve beyaz kar haline getirilir.

Eriyen çikolataya yumurtalı toz şeker eklenir. Biraz karıştırılır. Kar halindeki yumurta akı 2-3 aşamada çikolatalı karışıma eklenir. Yumurta akının sönmemesi için bu işlemin çok dikkatli yapılması gerekir.Hızlı bir şekilde değil kontrolu bir şekilde bir spatula ile yapılmalıdır.

Ezilen muz eklenir ve kısa bir süre daha spatula ile karıştırılır. Kup bardaklarına pay edilir ve 2-3 saat buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder