Sayfalar

2 Ocak 2016 Cumartesi

Kurutulmuş domatesli ekmekler




Son bir kaç aydan beri hafta sonu kahvaltılarında genellikle çeşitli minik ekmekler yapıyorum. Sabah ev halkından bir saat kadar önce kalkarsanız bu ekmekleri rahatlıkla hazırlaya bilirsiniz. Bu sabah biraz daha lezzeti arttırmak için, ekmeklere kuru domates, kekik ve permasan peyniri ekledim. gayet lezzetli oldu. Permasen tuzlu bir peynir olduğu için ben tuz eklemedim ama siz damak tadınıza ve sağlık durumunuza göre biraz tuz ekleyebilirsiniz. Gelelim tarife

Malzemeler

2,5 su bardağı tam buğday unu
2/3 su bardağı ılık su
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz maya
5-6 adet kuru domates
2 yemek kaşığı rende permasan meyniri
1 çay kaşığı kekik

Yapılışı

Öncelikle kuru domatesler sıcak suyun içinde 15 - 20 dakika kadar bekletilir.

Hamurun yapılacağı derin kaseye un ve tereyağ konur ve parmak uçları ile her ikisi bir birine yedirilir. Daha sonra üzerine toz şeker, kuru maya ve ılık su kontrollü olarak eklenir ve yoğrulur. Yoğrulan hamur üzeri kapatılarak ılık bir yerde 45 dakika kadar bekletilir.

Ilık suda bekletilen domatesler suda çıkarılır ve küçük parçalara ayrılır. Üzerindeki fazla su bir peçete yardımı ile alınır.

45 dakika sonra kabaran hamura kekik, rende parmesan ve kuru domatesler eklenir ve kısa bir süre yoğrularak 7 -8 parçaya ayrılır. Elle yuvarlak şekiller verilir üzeri bastırılır ve bir kenarda 5 dakika kadar bekletilir.

Teflon tava ısıtılır ve minik ekmekler konur ve 3-4 dakika bir tarafı 3-4 dakika diğer tarafı orta kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder