Sayfalar

11 Ocak 2016 Pazartesi

Brownie Cheesecake




Eğer sizde benim gibi hem brownie ve de hemde cheesecake seviyorsanız ikisi bir aradaki bu tarifi çok seveceksiniz. Hazırlanırken içine eklenen bir parça portakal kabuğu rendesi ile pişerken  eve yayılan portakal kokusuna inanamayacaksınız .....


Malzemeler

Brownie için

2 paket bitter çikolata (160 gr)
125 gr terayağı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

Cheesecake için
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
400 gr labne
200 gr krema
2 çorba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

Bitter çikolata ve teryağı benmari usulunde eritilir. Ya da mikrodalga fırında düşük ısıda ısıtılır ve bir kaşık yardımı ile karıştırarak eritilir ve bekletilir.

Yumurta ve toz şeker 3-5 dakika çırplır. Yumurtalı şekere eriyen çikolata ve tereyağ eklenir , Portakal kabuğu rendesi eklenir ve karıştırlır.

Üzerine elenen un, kakao ve kabartma tozu eklenir. Kısa bir süre daha karıştırılır ve Yağlı kağıt serilir 25 X 25 fırın kabına dökülür (Bu aşamada isterseniz 1-2 kaşık browni hamuru ayırıp labneli karışımım üzerine süs olarak ekleyebilirsiniz.)

Cheesecake için yumurta ve toz şeker 3-5 dakika çırpılır. Buna un ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Krema ve labne eklenir ve kısa bir süre karıştırarak fırın kabındaki brownie katının üzerine dökülür. Üzerine eğer ayırdıysanız bir kaç kaşık brownie karışımı dökülür ve 170 derecede 30 -35 dakika kadar pişirilir.

Bir gün bekletildikten sonra ertesi gün kareler halinde kesilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder