Sayfalar

25 Ocak 2016 Pazartesi

Kimyonlu Terbiyeli Kereviz Çorbası




Havaların oldukça soğuk olduğu bu günlerde içimizi ısıtacak bir kase çorbaya hayır demezsiniz sanırım. Canımın değişik bir çorba istediği bir gün tamamen o sırada buzdolabında malzemeler ile çıkan çorbayı biz çok sevdik. Şimdi ara sıra yapıyorum bu çorbayı. İçindeki sebzeler, yoğurt, yumurta ve tavuk suyu ile tam bir vitamin deposu. Kereviz sevmeyen çocuklara da kereviz yedirmenin bir yolu olabilir.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 küçük veya bir orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-5 dal dereotu
  • 1-2 kaşık zeytinyağı veya tereyağı



Yapılışı

Tavuk suyu ve normal su tencereye konur ve kaynadıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendelenen kereviz ve havuç bu suya eklenir. Kaynamakta olan suya pirinçte ilave edilir ve pirinçler pişinceye kadar kaynatılır.

Yoğurt,yumurta ve un bir derin kasede iyice karıştırılır.

Pişen çorbadan bir kepçe kadar su yoğurtlu karışıma eklenir ve terbiyeleme işlemine başlanır. Bu işlem yoğurtlu karışım ısıncaya kadar yapılır ve daha sonra sürekli karıştırarak tenceredeki çorbaya eklenir. Bir kaç dakika daha unun pişmesi için karıştırılır. Bu aşama da kimyon ve zeytinyağı veya tereyağı da çorbaya eklenir.

Çorbanın tüm malzemeleri piştikten sonra en son dereotu eklenir ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder