Sayfalar

18 Ocak 2016 Pazartesi

Portakal Şekerlemesi




Eğer aldığınız portakallar kalın kabuklu ise 2-3 portakal kabuğu ile bu şekerlemeyi yapmanızı öneririm. Bu şekerlemeleri kek ve kurabiyeleri süslemek veya tatlandırmak için kullanabilirsiniz veya hazırladığınız bitki çaylarının içine koyabilirsiniz. Benmari yöntemi ile eritilen bitter çikolataya batırarak ise çok güzel çikolatalar hazırlayabilirsiniz.

Yapımı son derece basit.

Malzemeler

2 portakal kabuğu (kalın kabuklu portakal olmalı)
1 su bardağı su
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı

Ayıklanan portakal kabuklarının içindeki beyaz kısımları bir bıçak ile temizlenir, çıkarılır. Derin bir kaseye kabuklar konur ve üzerini geçecek kadar su eklenerek 1 gece sabah kadar bu suda bekletilir. Sabah bu su dökülür ve yeniden su konur 1 saat kadar yine bekletilir ve bu su dökülür. Bu işlemi 3-4 kez yapmanızı öneririm.

Tencerede kaynayan suya portakal kabukları konur ve 2 dakika kadar kaynatılır.Bu su dökülür.Sonra aynı tencereye 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şeker konur.Portakal kabukları eklenir. Su bitip ağdalaşıncaya kadar kaynatılır. Ilındıktan sonra kalan toz şekere bulanır. Daha sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder