Sayfalar

30 Ocak 2016 Cumartesi

Çikolatalı Portakallı Cheesecake





Eğer sizde portakal ve çikolatayı bir arada sevenlerdenseniz bir de cheesecake seviyorsanız bu tarif tam da size göre.Buda diğer cheesecakeler gibi bir gün önce pişirilip bir gece buzdolabında beklemeli.

Gelelim tarife

Malzemeler

Alt Katman

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi (Ben Eti Burçak kullandım)
  • 75 gr tereyağı
  • yarım su bardağı damla çikolata


Orta katman

  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 paket labne (200 gr)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (200 gr)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı portakal reçeli 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası


Üst katman

  • 100 gr bitter çikolata veya sütlü çikolata
  • 100 gr krema 


Yapılışı

Yulaflı bisküvi rondadan çekilerek un haline getirilir. Tereyağ eritilir ve un gibi olan bisküviler ile karıştırılır. Damla çikolata eklenir.

24 cm lik kelepçeli kek kalıbına düzgünce yayılır ve üzerine bir bardak ile veya avuç içi ile iyice bastırılır ve her tarafa eşit şekilde dağılması sağlanır. Buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.

Orta katman için Labne ve toz şeker mikser ile çırpılır.Yoğurt ve krema eklenir ve kısa bir süre daha karıştırılır.

Yumurtalara teker teker eklenir ve her yumurta eklendiğinde mikser ile çırpmaya ve malzemeye yedirilmeye devam edilir. Rondo dan geçirilerek püre haline getirilen portakal reçeli eklenir. Nişasta eklenir ve tüm malzemeler karıştırılır. (Portakal reçeli yoksa yerine 1 portakal kabuğu rendesi de konabilir)

Hazırlanan karışım buzdolabından çıkarılan alt katmanın üzerine düzgünce yayılır ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 -45 dakika kadar pişirilir.

Fırında soğuyan kek buzdolabına konur ve 1 gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün krema kaynama noktasına getirilir ama kaynatılmaz. Bu noktada parçalar halinde çikolata eklenir ve çikolatanın erimesi sağlanır.

Hazırlanan bu ganaj bir gece buzdolabında bekletilen cheesecakenin üzerine dökülür ve en az 1-2 saat daha buzdolabında bekletilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Püf noktası
Cheesecake pişerken fırının alt katına bir tepsi ve içine 1-2 bardak su konur. Ayrıca piştikten sonra fırından hemen çıkarılmaz ve fırının içinde soğuması sağlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder