Sayfalar

2 Şubat 2016 Salı

Pancar Çorbası




Pancar çorbası dedim ama buna kök sebze çorbası da diyebiliriz. Çünkü içinde pancardan başka, havuç, kereviz,patates, soğan, sarımsak ve zencefil var. Üstelik çok kolay. Böyle kolay ama lezzetli çorbalara bayılıyorum.

Malzemeler


  • 2 büyük pancar
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2-3 fındık büyüklüğünde zencefil
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su


Yapılışı

Tüm sebzeler temizlenir ve büyüklüğüne göre 8 -1 0 parçaya bölünür.

Zeytinyağı ve tereyağı hafif ısıtılır ve tüm sebzeler içine konur. 3-4 dakika kadar sebzeler kavrulur.Bu arada tuz ve karabiber eklenir.

Kavrulan sebzelerin üzerine tavuk suyu ve normal su konularak yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.

Sebzeler blendardan geçirilir ve sıcak sıcak servis edilir.

Servis ederken üzerine isterseniz  1 kaşık kadar labne de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder