Sayfalar

20 Şubat 2016 Cumartesi

Balkabaklı Muhallebi






Balkağını çok sevdiğim sanırım paylaştığım tariflerden belli oluyor. Onu klasik kabak tatlısı yerine farklı tatlar ile birleştirerek pişiriyor ve kullanıyorum. Muhallebi ile birleştirdiğim balkağı püresi de gayet lezzetli oldu. Ben balkabağı çok yakıştığını düşündüğüm üç baharat kullandım ama siz evde bu üç baharattan hangisi varsa onu kullanırsınız. Yinede evlerde pek bulunmayan kakuleyi de bulundurmanızı öneririm. Bu tip tatlılara çok yakışıyor.

Malzemeler

Muhallebi için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yk toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı krema

Balkabaklı katman için
  • 2 dilim balkabağı
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 dal kabuk tarçın, 2-3 karanfil, 1,2 kakula

Yapılışı

Öncelikle balkabağı dilimleri yıkanır ve 4 -5 parçaya bölünerek yarım çay bardağı su ve toz şeker ile kısık ateşte pişirilir Pişerken kabuk tarçın, karanfil ve kakule eklenir. (Bu baharatlar piştikten sonra içinde çıkarılacak) (Kabuk tarçın yerine isterseniz toz tarçında kullanabilirsiniz ama bence o biraz pürenin rengini değiştiriyor yine de karar sizin :)

Pişen balkabakları mutfak robotunda püre haline getirilir ve bir kenarda soğumaya alınır.

Muhallebi yapılacak tencereye krema  dışındaki diğer malzemeler konur ve sürekli karıştırarak pişirilir. En son krema eklenir ve yeniden karıştırılır. Ocak kapatılır.

Kup bardaklarına önce balkabağı püresi sonra muhallebi pay edilir.Araya bir kat daha balkabığı püresi eklenebilir. Üzerine dövülmüş ceviz ve toz tarçın eklenir ve soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder