Sayfalar

7 Şubat 2016 Pazar

Çikolata parçalı kurabiye




Bu çikolata parçalı kurabiyeler dışı kıtır içi yumuşak yapısı ile muhteşem. Yapımı gayet kolay. Ama en önemli noktası belirttiğim sürenin sonunda mutlaka fırından çıkarılıp soğumaya bırakılmalı. Sakın henüz pişmedi diye düşünüp fırında daha fazla tutmayın. Bu kurabiyeye bence en çok soğuk süt ile yakışıyor ama keyif sizin:)

Malzemeler


  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı tozşeker 
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı damla çikolata 


Yapılışı

Şeker ve tereyağı bir mikser yardımı ile çırpılır. Bu karışıma yumurta eklenir ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Un, kabartma tozu ve vanilin eklenerek yoğrulur. En son çikolata parçaları eklenir .

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir tatlı kaşığı ile gelişi güzel dizilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırında 12- 13 dakika pişirilir. Fırından ilk çıktığında çok yumuşak ve dokunulduğunda dağılmakta. Tepside soğuduktan sonra sertleşiyor

Püf noktası:Mutlaka çok aralıklı dizilmeli. Çünkü yayılan bir kurabiye

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder