Sayfalar

13 Şubat 2016 Cumartesi

İki katlı Kurabiye





Bu kurabiye tarifi tam kıvamında ve de formu bozulmayan bir tarif.Üstelikte buzdolabında bekletilmesine gerek yok.Hamuru hazırlayıp fırın tepsisine dizerek nefis kurabiyeler yapabilirsiniz.

Malzemeler


  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü


Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurta bir kaseye konur. Üzerine diğer malzemeler  eklenir ve yoğrulur.

Hamur merdane ile ince açılır ve bardakla veya kurabiye kalıpları ile kesilir. Kesilen bazı parçaların ortasına delik açılır.

yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 -12 dakika pişirilir.

Ilındıktan sonra delik olmayan kurabiyelere biraz reçel konur ve üzerine delikli kurabiyeler yerleştirilir. Eğer istenirtse eritilmiş çikolata ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder