Sayfalar

12 Şubat 2016 Cuma

Lavantalı Yaban Mersinli Muffin






Bugün  mutfağa başka bir muffin yapmak için girdim ama kavanozdaki lavantayı görünce tamamen doğaçlama bu muffin ortaya çıktı :) Muftakta lavantanın ne isi var derseniz lavanta bence kek, kurabiye veya sütlü tatlılara çok yakışıyor. Aldığınız lavantayı birde bu şekilde denemenizi öneririm. Daha önce de Lavantalı sütlaç yapmıştım.   Onunda tarifine de   buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler


  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı kuru yaban mersini
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tk lavanta


Yapılışı

Öncelikle sütün içine lavanta atılır ve ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde ocak kapatılır ve sütün ılınması ve lavantanın aromasının süte geçmesi beklenir.

Yumurta ve toz şeker mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Tereyağı ve süt eklenerek kısa bir süre daha çırpılır.

Un ve kabartma tozu bir kaseye elenir. Üzerine kuru yaban mersini ve ceviz eklenerek bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

Sıvı malzemelere kuru malzemeler eklenir ve sadece tüm malzemeler karışıncaya kadar mikser ile veya spatula ile karıştırılır.Mikser ile çırpıyor iseniz kesinlikle uzun süre çırpılmamalı.

Yağlanmış muffin kaplarına konur . Veya pasta malzemeleri satan yerlerden muffin kağıtları alınıp muffin kalıplarına bunlar konur. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.

Bu ölçüler ile 9 -10 adet muffin çıkmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder