Sayfalar

5 Şubat 2016 Cuma

Pırasalı Mısır Ekmeği




Karadenizli dostlar belki buna mısır ekmeği demeyecek. Çünkü onlar biraz daha farklı şekilde hazırlıyorlar. Çok az malzeme ile ve de daha sert kıvamda bir mısır ekmeği genelde onların yaptıkları. Benimki içindeki yumurta ve yoğurt ile daha yumuşak , pırasa ile de daha lezzetli bir mısır ekmeği oluyor. Ama tabii ki hepsinin tadı ayrı ..Bu tarif hafta sonu kahvaltısı içinde güzel bir öneri

Malzemeler


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük veya 2 küçük pırasa
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Bir yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır ve yemeklik doğranan kuru soğan ve ince doğranan pırasa buraya eklenir. 5 dakika kadar kavrulur. Çok fazla pişmesine gerek yok. Çünkü ekmekle birlikte de pişecek. Kavrulan pırasalar soğumaya bırakılır.

Başka bir derin kasede yumurta bir çatal ile çırpılır. Buna yoğurt,süt ve kalan zeytinyağı eklenerek karıştırmaya devam edilir. Diğer tüm malzemeler eklenir ve hepsi karıştırarak kek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır.

Hazırlanan bu hamur içi yağlanan kare bir fırın kabına dökülür. Benim fırın kabım 25 X 25 ölçülerinde.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder