Sayfalar

9 Şubat 2016 Salı

Mercimekli Ispanak





Zeytinyağlı ıspanak yemeğine mercimek ekleyerek pişirmenizi öneririm. Yeşil mercimeği çok bilinen ama sofralarımızda az görülen bir sebze. Bunu nasıl sofralarda arttırabiliriz.  İsterseniz salata isterseniz benim aşağıda anlatacağım gibi çeşitli sebzeler ile bunu pişirebilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, salça


Yapılışı

Isıtılan zeytinyağı üzerine yemeklik doğranan kuru soğan eklenir ve rengi dönünceye kadar kavrulur.Biraz salça eklenerek kavurmaya devam edilir.

Yıkanmış ve birkaç parçaya ayrılmış ıspanak, haşlanmış yeşil mercimek ve bulgur tencereye eklenir.Tuz eklenir. Yarım su bardağı kadar su ilave edilir ve pişirilir.

İster ılık ister soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder