Sayfalar

10 Şubat 2016 Çarşamba

Fırında SebzeliTavuk




Tavuğun kalça eti ile hazırlayabileceğiniz bu tarif gayet lezzetli. Üstelik isterseniz tavukları sabahtan veya bir gün önceden marine edebilirsiniz. Sonra da işten gelince veya yemekten biraz önce sebzeleri ekleyerek fırına atabilirsiniz. Daha öncede belirttiğim gibi uzun süre iş hayatında olan birisi olarak bir kısmı önceden hazırlanan yemekleri seviyorum.

Malzemeler


  • 7-8 parça tavuk kalça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2-3 kaşık soya sosu
  • 2 -3 dal biberiye
  • 3-4 adet bebek havuç
  • 3-4 adet taze patates
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 2-3 kaşık su


Yapılışı

Tavuk etleri kekik,soya sosu ve bir dal kekik ile marine edilir.Tavuğun her tarafına bu sos gelmesi sağlanır ve en az 1-2 saat veya 1 gün buzdolabında marine edilir.

Daha sonra bir fırın tepsisine tavuklar konur. Üzerine ayıklanan havuç ve arpacık soğanlar ve 3-4 parçaya bölünen patatesler eklenir. Üzerine kalan biberiye ve marine edilen sos ve birkaç kaşık su dökülür.

Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serilir.200 derecede 20- 25 dakika pişirilir. Sürenin sonunda yağlı kağıt çıkarılır ve 15 dakika daha üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun



Not:Ben kalça eti yağlı olduğu için ekstra yağ kullanmıyorum ama siz isterseniz 1-2 kaşık zeytinyağı veya tereyağı ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder