Sayfalar

21 Şubat 2016 Pazar

Pastane Poğaçası





Bu poğaça tarifini instagramda severek takip ettiğim @chefika nın sayfasında görmüştüm. Mayalı bir tarif olmasına rağmen  yapımı son derece kolay . Pazar sabahı biraz erken kalkıp kahvaltı masasında bunu sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz . Veya erken kalkamam derseniz öğleden sonra çayın yanında da olabilir :)


Malzemeler


  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gr beyaz peynir


Yapılışı

Ilık süt, toz şeker ve yaş maya bir bardak içinde erimeye ve mayalanmaya bırakılır.

Un, eritilmiş tereyağı , bir yumurta ve kabaran maya hepsi bir yoğurma kabına alınır ve birazda tuz eklenerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur oluyor. Hamurun üzerine kapatılarak 10 dakika kadar mayalanması sağlanır.

Hamurdan bir parça koparılır ve avuç içinde açılır içine ufalanmış beyaz peynir konur ve kapatılarak yuvarlak form verilir.

Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine konulur. Hepsi konulduktan sonra üzeri bir bez ile örtülür ve 40 dakika kadar mayalanması sağlanır.

Sürenin sonunda üzerilerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında 20 -25 dakika kadar pişirilir.

Ilık olarak servis edilir

Bu ölçüler ile  12- 13 adet poğaça çıkmaktadır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder