Sayfalar

27 Ocak 2016 Çarşamba

Ev yapımı kakaolu puding





Aslında ev yapımı pudingler de en az hazırlar kadar kolay. Yeter ki doğru ölçüler ile doğru kıvamda yapılsın. Sizlere çok az malzeme ile yapılan bir puding paylaşmak istedim. Üzerinin süsü ise tamamen size kalmış. Ben ekledim ama hiç de eklemeye bilirsiniz.

Malzemeler


  • 500 ml süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


Üzeri için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı labne
  • Rende çikolata


Yapılışı

Süt,nişasta,kakao ve toz şeker bir tencereye konur ve kuru malzemelerin erimesi için karıştırılır.Daha sonra ocağa konur ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar sürekli karıştırılır.

Ocağın başından ayrılmayın ve de karıştırmayı bırakmayın yoksa topak topak olacaktır. Koyulaşan karışıma tereyağ eklenir ve ocak kapatılır. Tereyağ eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir.

Bir kaç dakika kadar da (ilk sıcaklığı gidinceye kadar) burada karıştırılır ve kup bardaklarına pay edilir.

Üzeri için oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına getirilir. Labne eklenip kısa bir süre daha karıştırılır ve buz dolabına konularak yarım saat kadar soğutulur.

Soğuyan pudingin üzerine istenirse hazırlan labneli sos konur ve servis edilir. Bu sos yerine üzerine fındık veya ceviz parçalarıda koyabilirsiniz. Onlarda çok yakışıyor.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 3 veya 4 porsiyon puding çıkmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder