Sayfalar

1 Eylül 2015 Salı

Baklava yufkası ile peynirli börek




Baklava yufkası ile hazırlanan bu börek çok pratik . Bence buzdolabında sıklıkla baklava yufkası bulunmalı. (ama çok çabuk kuruduğu için açınca eğer paket bitmez ise çok sıkı kapatarak saklamaya devam etmelisiniz.)  Kolay bir börek tarifi arayanlara çok uygun bir tarif.

Gelelim tarife.Ben evde çeçil peyniri vardı onla yaptım. Ama istenilen başka peynirlerle de yapılabilir. Sadece bence yumuşak bir peynir olmamalı ki eriyip kenarlardan akmasın.


Malzemeler


  • 18 adet baklavalık yufka
  • 150 gr peynir
  • 75 gr tereyağı


Yapılışı

Tereyağ eritilir ve kullanmak üzere bir kenara alınır.

2 adet baklava yufkası düz bir zemine üst üste konur. Üzerine biraz tereyağ sürülür. Yeniden 2 adet baklava yufkası konur.Yeniden tereyağ sürülür.Yeniden 2 adet baklava yufkası konur.

Böylece hazırlanan  6 adet baklava yufkasının üzerine ufak parçalara ayrılmış peynirin bir kısmı konur ve uzun kenarından başlayarak sigara sarar gibi sarılır.

Hazırlanan büyük rulo 3 veya 4 eşit parça olarak kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 15 - 20 dakika kadar pişirilir ve servis edilir.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder