Sayfalar

9 Eylül 2015 Çarşamba

Kabak Çekirdekli Tuzlu Kek



Tam buğday unu ile yapılan bu kek de neredeyse yok denecek kadar az yağ bulunmakta. Bu yüzden diyet yaptığınız dönemlerde veya spordan sonra için güzel bir alternatif  veya çocuklar okuldan geldiğinde bir bardak ayran ile gayet sağlıklı ve besleyici bir ara öğün olacaktır. Hatta sabah kahvaltısında veya çocukların beslenme çantaları için de bence güzel bir öneri. İçinde beyaz peynir ve labne bulunmaktadır. Beyaz peynirde bir miktar tuz olduğu için ben ayrıca tuz da koymuyorum. Ama isterseniz bir çimdik kadar ekleyebilirsiniz. Sonuçta fazla tuz almakta sağlığımız için uygun değil diyor uzmanlar.

Ben yine çok az ölçü ile hazırladım.Aşağıda verdiğim ölçüler ile 6 dilim kek çıkmakta.Siz örneğin 2 katı ölçüler ile yaparsanız 26 cm lik bir yuvarlak borcam içine gayet uygun olacaktır.

Malzemeler


  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı labne (50 gr)
  • 50 gr sert beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği


Yapılışı

Yumurta, sıvıyağ ve labne peyniri bir el çırpıcısı ile çırpılır. (Bence bu keki yaparken miksere gerek yok )

Un ve karbonat bu karışıma elenir ve karıştırılır. Rende beyaz peynir ve su eklenerek karıştırmaya devam edilir.

15 X 20 cm ölçülerinde bir kek kalıbı yağlanır ve hazırlanan hamur dökülür. Üzerine ayıklanmış kabak çekirdeği serpilir.

Önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika pişirilir. Soğuk veya ılık olarak servis edilir.


Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder