Sayfalar

12 Eylül 2015 Cumartesi

Kakaolu Islak Kek








Pek çok ıslak kek tarifinde üzerine dökülen sosta çiğ yumurta bulunmakta. Ama ben çiğ yumurtayı keklerde kullanmayı sevmiyorum. Bu yüzden yumurtasız bir sos hazırladım. Sizde benim gibi çiğ yumurtayı kullanmayı sevmeyenlerden iseniz bu tarif tam da size göre. Kek harika kabarıyor ve üzerine dökülen sos ile de görüntü olarak da süper lezzet olarak da süper oluyor....

Malzemeler

Kek için


  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket çikolata (Yarım paket)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı

Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrı ayrı kaplara konur. Şeker yumurtalara pay edilir. Önce Yumurta beyazı ve toz şeker karışımı mikser ile çok iyi çırpılır ve kar haline getirilir. Daha sonra Yumurta sarıları ve toz şeker yine mikser ile çok iyi şekilde çırpılır.

Çırpılan yumurta sarılarına elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir, sıvıyağ ve süt eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Çırpılan bu karışıma kar halindeki yumurta akı eklenir ve bu kez spatula ile hep aynı yöne olmak koşulu ile karıştırılır.

Yağlanmış 24 veya 26 cm lik çapı olan kelepçeli kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.

Kek pişerken sos malzemeleri bir sos tenceresine konur ve karışım kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırılır ama kaynatılmaz. Sürekli karıştırarak tüm malzemelerin birbiri ile karışması sağlanır ve beklemeye alınır.

Kek piştikten sonra kek sıcakken üzerine sos dökülür ve en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder