Sayfalar

30 Eylül 2015 Çarşamba

Klasik Kurabiye






Kurabiye severler için çok az malzeme ile nefis bir tarif. İsterseniz çay saatleriniz için , isterseniz de çocukların okul dönüşü akşam üzeri atıştırması olarak mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler


  • 125 gr tereyağı
  • 80 gr sıvıyağ, 1/2 su bardağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya veya vaniya özütü


Yapılışı

Tereyağ ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar 3-5 dakika mikser ile çırpılır.

Krema kıvamına gelen karışıma sıvıyağ eklenir karıştırılır.

Un,karbonat ve vanilya eklenerek  mikser ile karıştırmaya devam edilir. (Çok katı olmayan bir hamur oluyor. Sakın daha fazla un eklemeyin.)

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir tatlı kaşığı yardımı ile hamurlar konur. Hamurlar aralıklı olarak konulmalıdır. Çünkü pişerken hamur yayılmaktadır.

160 derecede 15 - 20 dakika pişirilir. Sürenin sonunda kurabiyeler oldukça yumuşak olmaktadır.Ama daha fazla pişirmeyin ve tepsiden çıkarmadan 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra tepsiden alarak servis tabağına konur ve servis edilir.

Bu kurabiyeler kapalı bir kavanozda en az bir hafta yumuşamadan durmaktadır.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder