Sayfalar

20 Eylül 2015 Pazar

Portakal kabuğu tozu ile pankek





Naturelka'nın portakal kabuğu tozu ile lezzetlendirdiğim bu pankekler harika oldu. Hem bol kabardı hemde gayet lezzetli oldu. Üzerine biraz bal ve ceviz ile nefis bir kahvaltı. Bir bardakta süt oldu mu çocuklar bayılacaktır.

Malzemeler


  • 1,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı naturelka portakal kabuğu tozu
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt (gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha eklenebilir
  • 1/2 paket kabartma tozu


Üzerine bal ve ceviz veya fındık kreması


Yapılışı

Önce yumurta bir çatal yardımı ile çırpılır. Daha sonra bal ve ceviz dışındaki tüm malzemeler buna eklenir ve iyice çırpılarak yoğun ama akışkan bir kıvam elde edilir.

Bu karışım küçük bir kepçe ile ısıtılmış bir yağsız teflon tavaya dökülür (veya 2 çorba kaşığı olarak da dökebilirsiniz büyüklüğü size kalmış)

Yayılıp üzeri göz göz olan pankekin diğer tarafı çevrilir ve 2 tarafı da piştikten sonra bir tabağa alınır. Hazırlanan karışım bitinceye kadar bu işlem yapılır.

Üzerine bal ve ceviz dökülerek servis edilir. İsterseniz bal yerine fındık kreması ile de servis edebilirsiniz. O da çok yakışacaktır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder