Sayfalar

18 Eylül 2015 Cuma

Fırında Köfteli Patlıcan






Patlıcan sevilen sebzelerden birisi. Köfteyi de  sevmeyen yok gibi o zaman ikisinin bir arada olduğu bu yemeği sanırım pek çok kişi sevecektir.


Malzemeler

  • 4 adet uzun ve kalın patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2-3 adet biber 
  • 4-5 diş sarımsak
  • 300 gr kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı galete unu veya ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kekik kimyon


Yapılışı

Patlıcanlar yıkanır ve uzunlamasına ince ince kesilir. Tuzlu suda biraz bekletilir .

Kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı,tuz ,karabiber,kekik , kimyon ve sarımsakların 2 tanesi eklenir ve yoğrulur. Hazırlanan köfte harcı uzun silindirler haline getirilir ve bir kenarda bekletilir.

Kurulanan patlıcanlar çok iyi ısıtılmış sıvıyağ ile kızartılır . Köfteler biraz kızartılır. Ilınan patlıcanlara köfteler sarılır ve fırın kabına dizilir. Domates ve kalan sarımsaklar rendelenir, biberler ince ince kesilir ve birbirleri ile karıştırılır.

Hazırlanan domatesli karışım fırın kabındaki patlıcan ve köftelerin üzerine yayılır ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirilerek servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder