Sayfalar

19 Eylül 2015 Cumartesi

Cevizli Kurabiye





Bugün sizlerle cevizli kurabiye tarifi vermek istiyorum.Ancak bu kez içine bir süreden beri ürünlerini zevkle kullandığım Naturelka'nın portakal kabuğu tozunu ekledim. Mis gibi portakal kokulu kıtır kıtır bir kurabiye oldu. Naturelka'nın ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz  http://www.naturelka.com/

Malzemeler


  • 125 gr tereyağı
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı Naturelka portakal tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz


Yapılışı

Pudra şekeri, tereyağ ve sıvıyağ elle karıştırılır.Bu karışıma ceviz hariç diğer malzemeler karıştırılı ve yoğrulur.

Yoğrulan hamura dövülmüş ceviz eklenir .

Elle şekil vererek Fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizilmeli ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koyulmalıdır. Aksi takdirde çok yayıldığı için birbire yapışarak şekli bozuk olacaktır.

180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılır.Soğuduktan sonra servis edilir.

Püf noktası: Fırından çıktığında yumuşak oluyor ama daha sonra sertleşmektedir.Bu yüzden  hafif yumuşakken çıkarmalısınız mutlaka.

Bu ölçüler ile 18- 20 adet kadar kurabiye çıkmaktadır

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder