Sayfalar

16 Eylül 2015 Çarşamba

İncirli Sütlaç





Taze incir ile yapılan bu sütlaç çok lezzetli. Sütlaç zaten güzel bir tatlı birde bunun içinde taze incir parçaları olur ise ortaya nefis bir sütlü tatlı çıkıyor.Bence Taze incirler henüz tezgahları terk etmeden hemen yapılmalı :)

Ben incirleri dörde bölerek parçalayarak koydum ama isterseniz daha küçük parçalar halinde koyabilirsiniz.Gelelim tarife


Malzemeler

  • 1/2 litre süt (2,5 su bardağı kadar)
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 3-4 adet taze incir
  • Üzerine isteğe bağlı olarak tarçın


Yapılışı

Süt, pirinç unu ve  pirinç derin bir tencereye konur ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pirinçler pişirilir. Pirinçler piştikten sonra toz şeker ve vanilya ekleyerek bir süre daha karıştırılarak pişirmeye devam edilir. ( Ben çok tatlı sevmediğim için şekeri nispeten az koyuyorum. İsterseniz bir miktar daha fazla şeker koyabilirsiniz.)

Karışım koyulaştıktan sonra ocak kapatılır.

Kup bardaklarına ayıklanıp , küçük parçalara ayrılan incirlerin bir kısmı pay edilir. Üzerine sütlaç dökülür ve en üste bir kaç parça daha incir pay edilir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur ve soğuduktan sonra istenirse tarçın serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder