Sayfalar

4 Eylül 2015 Cuma

Unsuz Kakaolu kek



İçi  hafif ıslak olan bu kek ; zeytinyağının da verdiği hoş koku ile çok lezzetli .Bu kek un yerine badem unu ile yapılmaktadır. Badem unu pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulunmakta. Ama evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için Bademler kaynar suda 10 dakika kadar bekletilir ve böylece kolayca dış kabukları çıkacaktır. Kabukları çıkarılan bademler rondo da iyice çekilerek un haline getirilir.


Malzemeler

125 ml sıcak su (yarım su bardağı)
50 gr kakao (yarım su bardağı)
200 gr pudra şekeri (1 + 1/4 su bardağı)
125 ml zeytinyağı (yarım su bardağı)
3 yumurta
120 gr badem unu (1 su bardağı)
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilin veya bir tatlı kaşığı vanilya özütü
1 fiske tuz

Yapılışı

Kaynar su, kakao ve vanilya özütü veya vanilin bir çatal yardımı ile çırpılır ve pürüzsüz bir kıvama getirilerek bekletilir.

Badem ununa karbonat ve bir fiske tuz eklenir ve spatula ile karıştırılır.

Yumurta ve pudra şekeri 2-3 dakika çırpılır.Zeytinyağı eklenerek 1 dakika daha çırpılır.Kakaolu karışım eklenir ve kısa bir süre daha çırpmaya devam edilir.

Bu karışıma badem unlu karışım eklenir ve spayula ile karıştırılır.

23 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 - 45 dakika kadar pişirilir

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder