Sayfalar

1 Eylül 2014 Pazartesi

Baklava yufkası ile kıymalı börek


Kıymalı börek en sevdiğim böreklerden birisidir.Ancak bunu bir de baklava yufkası ile yaptığınızda tadı muhteşem oluyor. Pazar sabahları ailecek yapılan kahvaltı için ev halkı uyurken bu böreği hazırlayabilirsiniz. Hele kıymayı bir gün önceden kavurursanız bu tarifi hazırlama ve fırına atmanız sadece 5 dakikanızı alacaktır Tarifi ise şöyledir.

Malzemeler

  • 15-20 yaprak baklava yufkası
  • 150 gr tereyağı
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber


Yapılışı

1-Bir kaşık zeytinyağı ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar eklenerek soğanların hafifçe renklerinin dönmesi sağlanır. (ben kıymanın da kendi yağı olduğu için sadece bir kaşık yağ kullanıyorum)

2- Daha sonra soğanlara kıyma eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.Tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır. Pişen bu karışım bir kenarda soğumaya bırakılır.

3- Tereyağı eriterek bir kenara alınır.

4-30 cm lik  kare cam tepsiyi yağlayın ve İki adet yufkayı serin ve üzerine tereyağını bir fırça yardımı ile sürün. (Bu arada yufkayı tepsinizin ölçülerinde keserek koymalısınız.)  (Yada yufkaların büyüklüğünde tepsiniz varsa yufkaları kesmeden de kullanabilirsiniz.) 2 kat yufka ve üzerine tereyağ sürme işlemini 7 kez yapınız.

5-Daha sonra ara katmana kavurduğunuz kıymayı koyunuz.

6-Kıymanın üzerine yine 2 adet yufka ve üzerine tereyağ sürme işlemini 7 kez daha yapınız.

7-En üst kata yumurtayı sürerek yaklaşık 25-30 dakika 180 derecede pişiriniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder