Sayfalar

19 Eylül 2014 Cuma

Soğan Çorbası








Bu çorbanın ne çorbası olduğunu söylemeden ikram ederseniz kimse soğan çorbası olduğunu bilmiyor. Ya da önce ismini söylerseniz önyargılı yaklaşıyor. Ancak üzerindeki kırmızı biber ve kaşar rendesi ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak çok güzel bir çorba. Üstelik yine yapımı son derece kolay bir tarif.

Malzemeler

  • 4-5 adet soğan 
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • Sıvıyağ, tuz ,karabiber
  •  Kaşar peynir
Yapılışı

1- Soğanlar ayıklanır ve iri parçalara halinde kesilir.

2-Kesilen soğanlar ısıtılan sıvı yağda 5-6 dakika civarında kavrulur. Burada amacımız soğanların hafifçe renginin dönmesi ve içindeki şekerin dışarı çıkmasıdır.

3-Kavrulan soğanlara yulaf ezmesi eklenir ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.

4-Tavuk suyu, normal su, tuz ve karabiber eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat civarında pişirilir. Bu çorbaya mutlaka tavuk suyu veya et suyu koymanızı öneririm. Böylece çok daha lezzetli oluyor.

5-Piştikten sonra el brendrı ile parçalanarak ve pürüzsüz bir kıvama getirilir.

6-Üzerine rende kaşar ve istenirse zeytinyağlı pul biber ile süslenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder