Sayfalar

22 Eylül 2014 Pazartesi

Çikolatalı kurabiye




Bu kurabiye hem içinde eritilmiş çikolata olan hem de ayrıca parça çikolata olan tam bir çikolata bombası. Üstelik dışı hafif kıtır içi ise hafif nemli. Kalori hesabı yapılan zamanlarda yemeniz pek mümkün değil ama küçük kaçamaklar yapmak istediğiniz de bir kurabiye ve bir bardak çay niye olmasın:::))) Okuldan çocuklar döndükten sonra 1 bardak süt ile de güzel bir ara öğün olur.

Bu kurabiyenin çok önemli 2 tane püf noktası var. Birincisi tepsiye dizerken çok aralıklı koymalısınız. Çünkü pişerken çok yayılıyor. İkincisi ile 12-13 dakika pişirmek yeterli.  Bu sürenin sonunda kurabiyeler çok yumuşak diye 3-5 dakika daha fırında tutarsanız resmen kaya gibi bir kurabiye oluyor:)) Denenerek test edilmiştir::))

Bu ölçüler ile 14-15 adet kurabiye olmaktadır.

Malzemeler


  • 125 gr tereyağı
  • 125 gr esmer şeker ( 1 su bardağı)
  • 150 gr un ( 1 + 2/4 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao (2/4 su bardağı)
  • 1 yumurta
  • Kabartma tozu ve vanilya
  • 80 gr çikolata ( 1 kare çikolata 80 gr dır)
  • Yarım su bardağı damla çıkolata
Yapılışı

1- Çikolatayı benmari usulu ile eritin. (Benmari usulu eritme şeklinde ocağın üzerindeki bir tencereye su koyup üzerine de bir borcam veya daha küçük başka bir tencere konur. Üzeride bulunan küçük tencere veya borcama  çikolatalar konur ve alttaki su kaynamaya başladıktan sonra çikolata erimeye başlar)

2- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer çeker mikser ile çırpılır.

3- Tereyağ ve esmer şeker krema kıvamına geldikten sonra biraz önce eritilen çikolata eklenir ve karıştırmaya devam edilir.

4- Bu karışıma başka bir kapta elediğiniz un,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenir ve çırpmaya devam edilir. (Bu kuru karışımı elemeden de ekleyebilirsiniz ama elenince içinde topaklar kalmıyor)

5- Kısa bir süre karıştırıldıktan ve hamur haline geldikten sonra damla çikolata eklenir ve bu kez bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

6- Kaşık ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Dizerken üzerine basmayın ve mümkün olduğunda kabarık koyun .

7-170 derecede 12-13 dakika pişirilir. 

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder