Sayfalar

16 Eylül 2014 Salı

Limonlu lor kurabiyesi






Lor kurabiyesi çok az malzeme ile hemen yapılabilecek bir kurabiyedir. Üstelik diğer kurabiyeler gibi buzdolabında dinlendirilmesi gerekmeyen bu kurabiyeyi hamuru hazırladıktan sonra hemen pişirebilirsiniz. Daha önceleri yaptığımda limon kabuğu rendesi koymuyordum . Bugün hamuru yoğururken biraz limon kabuğu rendesi koydum ve harika bir aroması oldu.

Okulların başladığı bu günlerde çocuklar okuldan geldikten sonra bir bardak süt ile gayet sağlıklı bir menü olacaktır. Çocuklara hazır bir şeyler vermektense hazırlaması sadece 8-10 dakika süren bu kurabiyeyi mutlaka yapmanızı öneririm.

Not:Kullanacağınız yumurta,tereyağ ve lor peyniri oda sıcaklığında olmalıdır.

Malzemeler


  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr lor peyniri
  • 60 gr tereyağı 
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı

1- Yumurta,toz şeker, tereyağı ve lor peynirini bir yoğurma kabına alınız. (Tereyağ olarak 125 gr lık bir paket tereyağ alırsanız onun yarısını kullanabilirsiniz. Böylece de tartı/ölçü sorunu da olmayacaktır.)

2-Yoğurma kabındaki malzemeleri bir çatal ile 1-2 dakika çırpınız. 

3-Bu malzemeler bir biri ile karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. Bir limon kabuğunu da bunun üzerine rendeleyin ve tüm malzemeleri elinizle yoğurun.

4-Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak diziniz.

5-170-180 derecelik fırında 25 dakika civarında pişiririz.

Ilındıktan sonra servis yapınız

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder