Sayfalar

7 Eylül 2014 Pazar

Köz patlıcanlı milföyde tavuk



Köz patlıcan, kaşar peynir ve milföy bir araya gelirse bence ortaya harika bir lezzetin çıkmaması mümkün değil. Bu yemeği hemen bu akşam yapmanızı öneririm.

Malzemeler

2 adet tavuk but veya tavuk göğüs
2 adet bostan patlıcanı
150 gr kaşar peynir
Muskat
10-12 adet milföy
1 yumurta

Yapılışı

1-Öncelikle 2 adet patlıcanı közlenir ve temizlenerek bir kenarda soğumaya bırakılır. (Yada hazır konserve köz patlıcan ile yapılacaksa yarım kavanoz köz patlıcan fazla suyu alınarak kullanılabilinir.)

2-Tavuklar haşlanır, soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra da küçük parçalara ayrılarak bekletilir. Malzeme listesinde but veya göğüs eti dedim çünkü biliyorsunuz göğüs eti daha yağsız oluyor artık tercih sizin:)

3- İç malzemesi:Küçük parçalara ayrılan tavuk eti ve köz patlıcan soğuduktan sonra rende kaşar peynir eklenir . Tuz, karabiber ve rende muskat eklenir. Muskatı çok az kullanmanız yeterli.1 muskatın 1/4'ünü rendelemeniz yeterli olacaktır. Muskat yoksa koymayabilirsiniz ama muskat bu yemeğe lezzetini veriyor

4-Yumurtanın beyazı ve sarıları ayrı kaplara ayrılır.Yumurtanın beyazı taban olarak kullanılacak milföylerin üzerine sürülür. Kenar olarak kullanılacak milföyler ise aşağıdaki resimlerdeki gibi 5 parçaya bölünür.

5-Taban olarak kullanılan ve üzerine yumurta beyazı sürülen milföylerin 4 kenarına kesilen diğer milföyler konur .Böylece İç malzemeleri koyacak bir havuz oluşturulmuş olunur ve kenarlarına yumurta sarıları sürülür. Hazırlanan bu havuzun içine iç malzemeler konur.

6-Hem iç malzemenin üzerine hem de kenarlıkların üzerine yumurtaların sarısı sürülür ve fırın tepsisine konarak 180 derecelik fırında 20 dakika civarında pişirilir. Ben tepsiye yağlı kağıt koyduğumdan ayrıca yağ sürmüyorum. Üstelik yağlı kağıt kullanılırsa tepsi neredeyse hiç kirlenmiyor::)) Pişme süresi fırınınız ayarına göre değişebildiğinden benim verdiğim süre biraz kısalabilir veya uzayabilir. Sıcak olarak servis edilir

Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder