Sayfalar

6 Eylül 2014 Cumartesi

Kabaklı ve kırmızı biberli salata






Kabak ve kırmızı biberlerin ızgara yapılması ile hazırlanan bu salata hem sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor. Üzerine hazırlanan sosu dilerseniz başla salatalarda da kullanabilirsiniz.Ben sosu hazırlarken sos malzemelerini küçük bir kavanoza koyarak ve iyice sallayarak hazırlıyorum. Tarife gelince

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı balsemik sirke
  • 3+1 yemek kaşığı zeyintağı
  • Tuz,karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • nane ve maydonaz
Yapılışı

1-Kabaklar ayıklanır ve gayet ince olarak uzunlamasına doğranır.Kırmızı biberler  ikiye ayrılır ve içindeki beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılır.

2-Bir kaba  tüm sebzeler alınır. Üzerlerine zeytinyağı,tuz ve karabiber dökülür ve oğularak tüm malzemeler sebzelere dağıtılır.

3-Bir süre ( 5-6 dakika yeterlidir)  bu şekilde bekletildikten sonra ızgara da veya teflon tavada pişirilir. Kabaklar yaklaşık 15 dakika da pişerken ,biberler biraz daha uzun sürede pişmektedir. Tabi ocağın ayarına göre süre uzayabilir veya kısalabilir.

4-Pişen sebzeler bir kaba alınarak küçük parçalara ayrılır. Üzerlerine taze soğan , taze nane ve maydanozlar kıyılır ve bekletilir.

5-Çam fıstığı teflon tavada kısa bir süre kavrulur ve soğumaya bırakılır.

5-Kalan zeytinyağı, bal, balsemik sirke,dövülmüş bir diş sarımsak, tuz ve karabiber bir kavanoza konur ve çok iyi sallayarak bu karışım sos haline getirilir.

6-Şimdi sıra tüm malzemelere birleştirmeye geldi. Sebzeler,taze soğan nane ve maydanoz karışımının üzerine kavrulmuş çam fıstığı ve sos dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder