Sayfalar

5 Eylül 2014 Cuma

Enginarlı pilav







Enginar en güzel sebzelerden birisi. Hele İzmir enginarı ile yapılan enginar dolmasının tadına doyum olmaz. İstanbul'da ne yazık ki İzmir enginarı bulunamadı için enginar dolması yapamıyorum ama ona benzer tadı ile Enginarlı pilav yapıyorum. Gerçi artık enginar mevsimi geçti ama derin dondurucularında enginar bulunanlar bence hemen bugün bu tarifi yapacaktır sanırım::)) Gelelim tarife

Malzemeler


  • 4 adet enginar
  • 1 orta boy soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Dereotu, zeytinyağı
Yapılışı

1-Öncelikle pirinçleri kaynar suda 10 dakika bekletilir.

2-Kararmaması için limonlu suda bekletilen enginarlar dörde bölünür.

3-Bölünen enginarlar 2 yemek kaşığı zeytinyağ olan tencerede 5-6 dakika kavrulur ve kavrulduktan sonra tencerede alınır ve bir kenarda bekletilir.

4-Yemeklik doğranmış soğanlar 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinçler de tencereye atılır ve kavurma işlemine devam edilir.

5-Pirinçler ve soğanları rengi döndükten sonra tencereye kaynar su ve biraz önce kavrulan enginarlar eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.

6-Suyu tamamen çekilen ve pişen tencerenin altını kapattıktan sonra istenildiği kadar dereotu kıyılarak tencerenin kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ilık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder