Sayfalar

14 Eylül 2014 Pazar

İncir uyutması







Bugün size kuru incir, süt ve tarçın ile yapılan son derece basit bir tarifi vermek istiyorum. Aslında bu tarif arkadaşım Gülnaz'ın bize verdiği bir tarif idi. Ancak ben onun yaptığından biraz değiştirerek yapıyorum.Tatlı krizine girdiğinizde bu şekersiz tatlıyı yapmanızı öneririm.

Malzemeler

Yarım litre süt
5 adet incir
Tarçın

Yapılışı

1-Kuru incirleri yıkadıktan sonra küçük parçalara ayrılır.Her bir inciri 7-8 parçaya bölmeniz yeterli olacaktır.

2-Küçük parçalara ayırdığınız incirler ve süt  ağır ateşte pişirilir.

3-Süt ve incir karışımı pişirilirken süt kesiliyor gibi olabilir ama sorun değil pişirmeye devam edin. 8-10 dakika sonunda tarçın ekleyerek pişirme işlemini sonlandırın.

4-Pişme işlemi bittikten sonra blandırdan geçirerek kup bardakları dökerek soğumaya bırakın.

5-Buzdolabından soğuttuktan sonra üzerine üzerine ceviz koyarak servis edilir

Afiyet olsun



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder