Sayfalar

29 Eylül 2014 Pazartesi

Patlıcan silkme






.........
bu yemeğin en önemli özelliği pişerken hiç kaşık ile karıştırmamaktır

Malzemeler


  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 soğan 
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • tuz
  • 2 adet kesme şeker



Yapılışı

1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Küçük küpler halinde getirilir ve tuzlu suda bekletilir.

2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır, domatesler küp olarak kesilir.


3-Yemeğin pişirileceği tencereye suyu sıkılan patlıcanları yarısı konur.Üzerine domates,soğan ve sarımsakları yarısı konur.Bunun üzerine kalana patlıcanlar konur. Üzerine yine domates,soğan ve sarımsaklar konur

4-Tüm malzemelerim üstüne sirke ,tuz ve şeker konularak hiç su koymadan ağır ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Soğutulduktan sonra servis edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder