Sayfalar

8 Nisan 2015 Çarşamba

Balkabaklı irmikli tatlı



Balkabağı mevsimi bitmeden yapmanızı önereceğim bir tarif.  Bence kabak tatlısı dışında diğer şekillerde de son derece güzel oluyor. Süt ve irmik ile yapılan bu tarif kup bardaklarında sunulabildiği gibi Borcama dökerek dilim dilim de servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

İrmikli kısmı için

  • 500 litre süt
  • 1/2 su barbağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Portakal kabuğu rendesi


Balkabaklı bölüm için


  • 1 su bardağı balkabağı püresi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tarçın,muskat,karanfil
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker


Üzeri için

Dövülmüş ceviz


Yapılışı

1-Öncelikler 1 kilo kabak 2 su bardağı toz şeker ile pişirilir ve soğuduktan sonra püre haline getirilerek 1 su bardağı bu tarifte kullanılmak üzere ayrılır. Kalanı da buz dolabı poşetine koyarak buzlukta 10-15 güne kadar saklayabilirsiniz.  10 -15 gün sonra yeniden bunu veya Balkabaklı cheesecake yapabilirsiniz. Tarifi tatlılar bölümünde :)

2-İrmikli karışım için Süt,İrmik ve toz şeker bir tencerede ağır ateşte muhallebi kıvamına gelince kadar pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılarak krema eklenir. Ve Krema sütlü karışıma yedirilir ve sıcakken kup bardaklarına veya Borcama dökülür ve soğumaya bırakılır.

3-Balkabaklı karışım için nişasta su ile karıştırılır ve balkabağı püresi ve toz şekerle birlikte koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pişme süresinin sonuna doğru tarçın,Toz karanfil (Ben karanfili havan ile döverek toz haline getiriyorum) ve rendelenen muskat eklenir ve 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve labne peyniri eklenerek karışıma yedirilir.

4-Balkabaklı bu karışım hafifçe soğuyan irmikli karışımın üzerine dökülür. Ve buz dolabında soğutulur.

5-Servis etmeden önce üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serpilerek servis edilir

afiyet olsun


1 yorum:

  1. Süper lezzetli bir tatlı oldu Özlem hanım Ellerinize, emeğinize sağlık.Bahriye

    YanıtlaSil