Sayfalar

6 Nisan 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Havuç



Bir İzmirli olarak zeytinyağlı yemekleri seviyorum. Ama hep aynı bilindik yemeklerden sıkıldığım bir gün buzdolabında minik bebek havuçlar varken bu yemeği yaptım ve çok lezzetli oldu. Gerçi belkide lezzetli olmasının bir sebebi de Havuçları Köylü pazarından almam olabilir :) Kasımpaşa girişindeki Kastamonu pazarı çok küçük bir pazar ama köylülerin genellikle kendi yetiştirdikleri sebzeler olduğundan hepsi çok lezzetli ve taze ürünler oluyor. Yine çok pratik bir yemek tarifi

Malzemeler


  • Yarım kilo minik havuç
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı ,Tuz ve toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1-2 dal taze nane

Yapılışı

1-Havuçlar çok iyi yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek tencere konur.

2-Üzerine piyazlık olarak doğranan soğanlar,ayıklanan sarımsaklar , tuz , zeytinyağı ve bir tutam toz şeker  ve pirinç serpilerek 1,5 - 2 su bardağı su eklenir ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilir

3-Tencerenin altı kapatıldıktan sonra taze nane yaprakları doğranır ve soğuduktan sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder