Sayfalar

2 Nisan 2015 Perşembe

Domatesli Hellim





Kahvaltıda hellim kızartmasını severek yemekteyiz. Ancak Ece Zaim'in televizyon programında hellimi domates ile pişirdiğini görünce bende denemek istedim. Hellimi farklı şekilde yapmak isteyenler için denemelerini öneririm

Malzemeler


  • 4-5 dilim hellim
  • 1-2  adet domates
  • Kekik, zeytinyağı
Yapılışı

1- Domatesler halka olarak doğranır ve bir tavaya tek sıra halinde dizilir.

2-Üzerine kekik ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ konulur. Ve üzerine kabak kapatılarak 5 dakika kadar çok kısık ateşte pişirilir.

3-Domatesler piştikten sonra üzerine hellim dizilir ve 1-2 dakika pişirilir.Daha sonra hellimler ters yüz yapılır ve 1 dakika daha pişirilerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder