Sayfalar

29 Nisan 2015 Çarşamba

Vişne soslu puding









Hazır puding ile değil ev yapımı puding ile hazırlanan bu tatlı son derece lezzetli . Üstelik üzerinde meyveli sos ile de tam bir yaz tatlısı.


Malzemeler

Puding
  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığ tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı

1- Tereyağ ve vanilya dışındaki tüm puding malzemeleri bir tencereye konur ve önce tel çırpıcı ile elle karıştırılır . Daha sonra ocağın altı açılır ve kısık ateşte 15- 20 dakika kadar pişirilir.

2-Piştikten altı ocak kapatılır ve tereyağ ve vanilya eklenerek tüm malzemeler bir birine yedirilir.

3- Ara sıra karıştırarak hafifçe ılınması sağlanır ve servis yapılacak kase veya kup bardaklarına paylaştırılır. Bu ölçü ile 5-6 bardak çıkmaktadır.

4-Başka bir sos tenceresinde vişne suyu,nişasta ve toz şeker karıştırılarak pişirilir. (Nişastanın topaklanmaması için önce iyice karıştırılması sonra ocağın altı yakılarak pişirilmelidir.)

5-Pişen vişneli sos kup bardaklarında bulunan pudingin üzerine dökülür ve buz dolabında bir kaç saat soğutulduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder