Sayfalar

26 Nisan 2015 Pazar

Fit Kek




Benim gibi tatlı sever birisi iseniz sürekli tatlı bir şeyler düşünüyor olabilirsiniz. Byüzden zaman zaman içinde rafine şeker olmayan kekler yapıyorum. Bu kek de onlardan birisi. Tam buğday unu ile yapılıyor. Kuru kayısı, elma ve pekmez tatlandırılıyor.

Malzemeler


  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet elma
  • 7-8 adet kuru kayısı
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Üzerine koymak için 1 avuç dövülmüş fındık
Yapılışı

1-Kuru kayısılar kaynar suda yarım saat bekletilir.

2-Yumurta ve zeytinyağı mikser ile çırpılır. Buna zeytinyağı, Tam buğday unu, tarçın, kabartma tozu ve pekmez eklenerek 1 dakika daha çırpılır.

3-Suda bekletilen kayısılar küçük parçalara ayrılarak hamura eklenir.

4-Rendelenen elma hamura eklenir ve bir çatal ile karıştırılır.

5-20-22 santimlik bir  yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derecede 25-30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder