Sayfalar

1 Nisan 2015 Çarşamba

Chokellalı Elmas Kurabiye



Kurabiye sevmeyen çocuk sanırım pek yoktur. Hem de üzerinde Chokella konursa tadına doyum olmuyor.

Malzemeler


  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 - 4 su bardağı un
Üzeri için
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı Chokella


Yapılışı

1-Yumurta , pudra şekeri ve tereyağı ile çırpılır ve krema kıvamına getirilir.

2-Buna elenerek Un, kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenir ve elle yoğurmaya devam edilir. (Burada unu önce 3,5 su bardağı ekleyin ve gerekirse kalanını ekleyin. Çünkü yumurtanız küçükse 3,5 su bardağı un da yetecektir)

3-Elinize yapışmayan ama yumuşakça olan bir hamur olacaktır. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve üzerini toz şekere bulayarak tepsiye dizin.

4-Üzerine parmağınız ile küçük çukurlar açılır ve 180 derecede 15 dakika kadar pişirilir.

5-Ilındıktan sonra üzerine bir sıkma torbasıyla veya kaşıkla Chokella konur ve servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder