Sayfalar

12 Nisan 2015 Pazar

Havuçlu Rulo salata






Farklı bir sunum ve farklı bir lezzet. Havuç salatasını farklı bir şekilde yapmanız için yeni bir tarifim var. Son derece lezzetli oluyor. Üstelik bir de benim gibi havuçları bir gün önceden kavurup ertesin gün sabah diğer aşamaları pişirip buz dolabında 3-4 saat bekletirseniz son derece lezzetli oluyor.

Malzemeler


  • 4 adet havuç
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 gr beyaz peynir
  • 2 adet köz biber
  • Çörekotu, Zeytinyağı, Kabartma tozu, Tuz
Yapılışı

1-Tencereye zeytinyağ konur. Biraz ısındıktan sonra rendelenen Havuç, soğan ve sarımsaklar eklenir ve biraz kavurduktan sonra tencerenin kabağı kapatılır ve kendi suyu ile pişirilir.

2-Pişen havuç iyice soğuduktan sonra Rulo kek yapmak üzere diğer işlemlere başlanır.

3-Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.  Beyazlara çok az bir parça tuz konularak yumurta akı kar haline getirilir.

4-Yumurta sarıları , Un ve kabartma unu ile birlikte mikser ile çırpılır.Buna pişen havuç eklenir ve çırpılır. Daha sonra kar haline getirilen yumurta akı yavaşça 3-4 aşamada eklenir ve bir kaşık ile karıştırılır. Bu birleştirme işleminde kesinlikle mikser kullanılmamalı ve hep aynı yönde karıştırmalıdır.

5-Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve bunun üzerine de yine sıvı yağ sürülür. Hamurun kağıda  yapışmaması  için bu önemlidir

6-Bunun üzerine havuçlu karışım dökülür ve 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir. Pişen ve fırından çıkarılan kek 2 dakika beklenir ve kağıtla birlikte rulo yapılarak soğuması için yarım saat kadar beklenir.

7-Başka bir kapta, süzme yoğurt, ufalanmış beyaz peynir,çörekotu ve tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş köz biber karıştırılır.

8-Soğuyan kekin üzerine sürülür ve kağıdı yavaşça çıkararak rulo haline getirilir ve buzdolabına konularak 3-4 saat bekletilir.

9-Dilimleyerek servis edilir

Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder