Sayfalar

14 Nisan 2015 Salı

Çikolatalı Limonlu Kurabiye





Limonlu ve çikolatalı bu kurabiye son derece lezzetli oluyor. Üstelik aşağıda verdiğim ölçüler ile hazırlayıp  yarısını buzdolabında derin dondurucuya atabilir ve daha sonra çıkarıp bir kaç dakika bekleterek pişirebilirsiniz. Ben buzlukta tutup 10 gün sonra diğer yarsını pişirdim ve tadında hiç bir değişiklik olmadı.

Malzemeler


  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet rendelenen limon kabuğu
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • Kabartma tozu , Vanilya
Yapılışı

1-Tereyağı eritilip soğuması için bir kenara alınır.

2-Yumurta ve pudra şekeri çırpılır. Buna tereyağı ve vanilya eklenir.

3-Buna elenmiş un, kakao ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Sonra damla çikolata ve rendelenmiş limon kabuğu eklenir.

4- Hazırlanan hamur 4 parçaya ayrılacak rulo haline getirilir ve sera streçe sarılarak derin dondurucu da 15- 20 dakika bekletilir.

5-Dondurucudan çıkan hamurdan birer santimlik dilimler kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış fırında  180 derece de 10-12 dakika pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder