Sayfalar

20 Nisan 2015 Pazartesi

Tam buğday unu ile ballı pankek




Pankek çocukların da ve büyüklerin de sevdiği bir lezzet. Üstelik farklı meyvalar veya çikolata sosları ile lezzetlendirilerek çeşitlendiriliyor. Ben bu aralar yine kilo verme çalışmaları içinde olduğum için  ve nispeten daha az işlenmiş ürün kullanmak istediğim için  bu kek beyaz un ve toz şeker kullanmadan bal ve tambuğday unu ile hazırladım ve tarçın ile tatlandırdım. Siz isterseniz çeşitli reçeller veya fındıklı çikolatalı kremalar ile de servis edebilirsiniz. Aşağıdaki ölçüler ile  7-8 adet pankek çıkacaktır.

Malzemeler


  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım muz
  • Tarçın , Ceviz
Yapılışı

1- Yumurta derin bir kasede çırpılır. Daha sonra buna tam buğday unu,zeytinyağı,kabartma tozu ve süt eklenerek boza kıvamına gelinceye kadar hafifçe karıştırılır.

2-Yapışmaz bir teflon tava ısıtılır ve 1-2 yemek kaşığı karışım dökülerek önce bir tarafı sonra da bir spatula ile ters çevirerek diğer tarafı pişirilir. (Burada püf noktası ateşin  çok kuvvetli olmamasıdır. Nispeten hafif ateşte pişirilir. İlk tarafı pişerken göz göz kabarcıklar oluştuğunda diğer tarafı çevrilir)

3-Servis tabağına alınan birinci pankek'in üzerine  balın yarısı ve muzun birazı konur. Üzerine diğer pankek ve kalan bal dökülür. Tarçın ve 1-2 tane ceviz ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder