Sayfalar

22 Nisan 2015 Çarşamba

Patates ve Pırasalı Çorba



Patates ve pırasa ile yapılan bu çorbanın içinde ayrıca bulgur ve tavuk eti de var. Tadı son derece lezzeti denemenizi öneririm

Malzemeler

1 adet tavuk göğüs
1 adet pırasa
1 adet patates
Yarım çay bardağı bulgur
Tavuk suyu
Zeytinyağı
Maydanoz
Tavukları haşlamak için kuru soğan, havuç ve kereviz sapı

Yapılışı

1-Bir adet tavuk göğsünü bir tencereye koyun. Üzerine ayıklanmış ve büyük parçalara ayrılmış soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyarak orta ateşte 45 dakika ile bir saat arasında pişirin ve soğumaya bırakın.

2-Bir yemek kaşığı zeytinyağını başka bir tencereye koyun. Yağ ısındıktan sonra ince ince doğranmış pırasaları ekleyerek kavurun. Bir kaç dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patatesleri de ekleyin.

3- Üzerine soğuduktan sonra küçük parçalara ayırdığınız tavuk eklerini ve bulguru koyduktan sonra 3 bardak tavuk suyu 3 bardak da normal su koyarak çorbanızı pişirmeye başlayın.  Pişen çorbanın üzerine doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder