Sayfalar

7 Mayıs 2015 Perşembe

Bakla Çorbası





Bakla zamanı geçmeden bu çorbayı yapmanızı öneririm. Son derece lezzetli ve içinde bulunan yoğurt,yumurta ve bulgur ile de son derece  sağlıklı. Bir kase bu çorbadan içtiğinizde gayet doyurucu bir öğün oluyor.

Malzemeler


  • 250 gr bakla
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, Zeytinyağı


Yapılışı

1-Baklalar ayıklanır ve ince ince doğranır.Soğanlar aynı büyüklükte doğranır

2-Bir yemek kaşığı zeytinyağı tencerede konur ve bakla ile taze soğanlar konularak bir kaç dakika kavrulur.

3-Daha sonra tavuk suyu,normal su ve bulgurlar eklenerek çorba pişirilir.

4-Çorbanın terbiyesini hazırlamak için yoğurt,yumurta ve un derin bir kasede iyice çırpılır.

5-Çorba piştikten sonra altı iyice kısılır ve çorbanın suyundan bir kaşık alınarak yoğurtlu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Bu işlem yoğurtlu karışım yaklaşık çorbanın ısısına gelinceye kadar yapılır.

6-Terbiye işlemi denilen bu işlem yapıldıktan sonra ılınan yoğurtlu karışım ocaktaki çorbaya yavaşça eklenir ve bir iki dakika daha karıştırıldıktan sonra çorbanız servise hazırdır.Bu sırada çorbanızı sürekli karıştırmalısınız.Bunun amacı yoğurtlu karışım içindeki unun hafifçe pişmesidir.

7-Pişen çorba ocaktan alınır ve küçük doğranmış dereotu üzerine eklenir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder