Sayfalar

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Bulgur köftesi





Bulgur ile hazırlanan bu köftenin sosunda  reyhan ve sarımsak bulunuyor. Bu yüzden de son derece lezzetli..


Malzemeler
  • 1 su bardağı ince bulgur (Çiğ köftelik bulgur)
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta


Sosu için
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 dal reyhan
  • Tuz , Karabiber, Zeytinyağı
Yapılışı

1- Bulgur derin bir kaseye konur. Üzerine kaynamış sıcak su dökülür ve bir kapak kapatılarak  yarım saat bekletilir. Bulgur  şişip soğuduktan sonra un ve yumurta eklenerek iyice yoğrulur. Tüm malzemeler birbiri ile özdeşleşir.

2-Avuç içinde yuvarlayarak minik köfteler hazırlanır .

3- Hazırlanan köfteler kaynayan suyun içine atılarak 5-10 dakika pişirilir.

4-Köfteler pişerken ayrı bir sos tenceresinde küçük doğranmış sivri biberler az yağ ile kavrulur.Buna küçük doğranan domatesler ve ince doğranmış sarımsaklar eklenir ve 15-20 dakika pişirilir. Reyhan, tuz ve karabiber eklenir. Sos piştikten sonra kaynayan köfteler bir kevgir ile sosa eklenir ve 2-3 dakika daha sosun içinde pişirilerek isterseniz sıcak isterseniz ılık olarak servis edilir..

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder